- 250 g dimljenog kačkavalja
- 1 tikvica,narendana
- 250 g naribane šargarepe/mrkve
- 1 glavica crvenog luka, isečenog veoma sitno
- 2 manje paprike,isečene na sitne kockice
- 3 jajeta
- 50 g sušene slanine, isečene na kockice
- 1 kašika rendanog parmezana
- 6 listova bosiljka, ili prstohvat suvog
- 1-2 kašike prezle
- malo putera i brašna za podmazivanje kalupa
- po ukussoli i bibera
- Prhko testo:
- 225 g mekog brašna
- prstohvat soli
- 125 g seckanog hladnog putera
- 1 kašike ledene vode
- 1 lagano umućeno jaje
U posudu staviti brašno, malo soli i hladan puter pa brzo prstima sve dobro sjediniti.Kada ste dobili mrvičastu smesu,dodajte 1 kašiku ledene vode i lagano umućeno jaje i zamesiti glatko testo.
Zaviti u providnu foliju, ostaviti u frižider, najmanje pola sata, rastanjiti pomuću oklagije na potrebnu veličinu.
Podmazati kalup, veličine 26cm, sa malo putera, posuti brašnom, pa prstima utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider.
Svo povrće oprati,pa ostaviti po komadić,koji ćete iseći sitno i ukrasiti odozgore kiš,pre pečenja. Slaninicu, iseći na sitne kocke, luk iseckati što sitnije možete, papriku isto iseći što sitnije možete.
Šargarepu i tikvicu narendati na krupnije.
- U posudicu umutiti jaja, pa dodati kašiku parmezana i bosiljak. Sve to sjediniti, pa dodati u narendanu šargarepu i tikvicu i iseckano povrće, koje ste sve zajedno pomešali. Pobiberiti i posoliti po ukusu i još jedniom sve dobro izmešati.
-
4.
Uzeti testo iz frižidera, posuti po dnu mrvice, preko posuti sitno naseckanim kockicama slaninice, a preko narendani dimljeni kačkavalj, preko svega toga sipati povrće sa jajima, poravnjati kašikom i ukrasiti povrćem, koje ćete iseći na tanke kolutove i šnitice.
-
5.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 45 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
Ohladiti
prvo u plehu, na žici, pa izvaditi iz kalupa i poslužiti uz obilje zelene salate.
-
6.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар