уторак, 4. јул 2017.

Kiš od povrća

 

 Sastojci

4 osobe
  • 250 g dimljenog kačkavalja
  • 1 tikvica,narendana
  • 250 g naribane šargarepe/mrkve
  • 1 glavica crvenog luka, isečenog veoma sitno
  • 2 manje paprike,isečene na sitne kockice
  • 3 jajeta
  • 50 g sušene slanine, isečene na kockice
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 6 listova bosiljka, ili prstohvat suvog
  • 1-2 kašike prezle
  • malo putera i brašna za podmazivanje kalupa
  • po ukussoli i bibera
  • Prhko testo:
  • 225 g mekog brašna
  • prstohvat soli
  • 125 g seckanog hladnog putera
  • 1 kašike ledene vode
  • 1 lagano umućeno jaje 
 Prvo napraviti prhko testo.
U posudu staviti brašno, malo soli i hladan puter pa brzo prstima sve dobro sjediniti.Kada ste dobili mrvičastu  smesu,dodajte 1 kašiku ledene vode i lagano umućeno jaje i zamesiti glatko testo.
Zaviti u providnu foliju, ostaviti  u frižider, najmanje pola sata, rastanjiti pomuću oklagije na potrebnu veličinu.
Podmazati kalup, veličine 26cm, sa malo putera, posuti brašnom, pa prstima utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider.

Svo povrće oprati,pa ostaviti po komadić,koji ćete iseći sitno i ukrasiti odozgore kiš,pre pečenja. Slaninicu, iseći na sitne kocke, luk iseckati što sitnije možete, papriku isto iseći što sitnije možete.
Šargarepu i tikvicu narendati na krupnije.

  1. U posudicu umutiti jaja, pa dodati kašiku parmezana i bosiljak. Sve to sjediniti, pa dodati u narendanu šargarepu i tikvicu i iseckano povrće, koje ste sve zajedno pomešali. Pobiberiti i posoliti po ukusu i još jedniom sve dobro izmešati.
  2. 4.
    Uzeti testo iz frižidera, posuti po dnu mrvice, preko posuti sitno naseckanim kockicama slaninice, a preko narendani dimljeni kačkavalj, preko svega toga sipati povrće sa jajima, poravnjati kašikom i ukrasiti povrćem, koje ćete iseći na tanke kolutove i šnitice.
  3. 5.
    Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 45 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
    Ohladiti
    prvo u plehu, na žici, pa izvaditi iz kalupa i poslužiti uz obilje zelene salate.
  4. 6.
    Prijatno!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар