уторак, 4. јул 2017.

svinjski vrat sa trapistom

 

 svinjski vrat bez kostiju

SASTOJCI                                   KOLIČINA4 parčeta
prezle 200 gr
trapist 150 gr
brašno 200 gr
jaja 2
mešavina začina 2 kašike
ulje za prženje
so,mleveni crni biber po ukusu

Uputstvo za pripremu:

  • Parčad svinjskog vrata istanjite, posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina.

  • U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promešajte. Parčad svinjskog vrata pobrašnite sa obe strane, uvaljajte ih u izmućena jaja i oblepite mešavinom prezli i trapista

  • A zatim ispržite meso na većoj količini zagrejanog ulja.

  • Kada meso porumeni sa obe strane isprženu parčad stavite na tanjir obložen papirnatim salvetama. Na tanjir za serviranje stepenasto poređajte parčad svinjskog vrata pa od gore sitno narendajte trapist. Dekorišite sitno narendanom šargarepom i parčadima limuna. Služite uz pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар