svinjski vrat sa trapistom
svinjski vrat bez kostiju
SASTOJCI KOLIČINA | 4 parčeta |
• prezle |
200 gr |
• trapist |
150 gr |
• brašno |
200 gr |
• jaja |
2 |
• mešavina začina |
2 kašike |
• ulje |
za prženje |
• so,mleveni crni biber |
po ukusu |
Uputstvo za pripremu:
-
Parčad svinjskog vrata istanjite, posolite, pobiberite i začinite mešavinom začina.
-
U dublji tanjir polupajte jaja i izmutite žicom za
mućenje. U tanjir sa prezlom krupno narendajte trapist i promešajte.
Parčad svinjskog vrata pobrašnite sa obe strane, uvaljajte ih u izmućena
jaja i oblepite mešavinom prezli i trapista
-
A zatim ispržite meso na većoj količini zagrejanog ulja.
-
Kada meso porumeni sa obe strane isprženu parčad stavite
na tanjir obložen papirnatim salvetama. Na tanjir za serviranje
stepenasto poređajte parčad svinjskog vrata pa od gore sitno narendajte
trapist. Dekorišite sitno narendanom šargarepom i parčadima limuna.
Služite uz pire krompir.
Нема коментара:
Постави коментар