Evo
jednog jela koje bi Popaju svakako bilo po volji. Znamo da je njemu
špinat namirnica br.1 i da Oliva zasigurno često po njega trči na plac.
Ali ne može uvijek glavna kombinacija biti špinat na mlijeku, pa mu
stoga toplo preporučamo ovu slasnu domaću pitu!
Upute po koracima:
- Špinat očistimo, operemo i narežemo na rezance širine jednog centimetra. Stavimo ga u zdjelu, posolimo, ostavimo da odstoji 30-ak minuta, te ocijedimo.
- U zasebnoj zdjeli umutimo jaja, dodamo nasjeckani sir grabancijaš, svježi kravlji sir, sve zajedno po potrebi posolimo i dobro izmiješamo.
- Dobivenu smjesu premjestimo u zdjelu sa špinatom i izmiješamo sastojke.
- Dno pravokutnog lima za pečenje premažemo uljem, na njega položimo dvije kore, nadjenemo ih pripremljenom smjesom i prekrijemo sa slijedeće dvije kore.
- Na ovaj način ponavljamo postupak dok ne potrošimo sve namirnice (namirnice prethodno rasporedimo tako da nam dostaju za četiri reda nadjeva).
- Zadnji red kora premažemo kiselim vrhnjem i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici 50 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар