понедељак, 3. јул 2017.

Zdravi čokoladni kolač s kikirikijem

 

Sastojci:
  • 30 ml soka od jabuke
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 20 g + 1 žlica zobenog brašna
  • 20 g čokoladnih kapljica
  • 1 žlica mlijeka, ako je potrebno
  • malo soli
 Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan stavite papir za pečenje. Na lagano zagrijanoj ploči zagrijte maslac od kikirikija dok ne postane tekući, pa dodajte sok od jabuke i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Stavite sa strane.

U posudi promiješajte prašak za pecivo, sol, zobeno brašno i čokoladne kapljice. Suhe sastojke polako istresajte u vlažne, uz stalno miješanje.

Izgledat će jako suho, ali morate dobro umiješate da se maslac i ostali sastojci sljube. Ako je potrebno dodajte žlicu mlijeka.

Smjesu pretresite u protvan pa izravnajte da je svugdje jednake debljine. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi, barem 20 minuta. Za to vrijeme će se i ohladiti i učvrstiti.

Нема коментара:

Постави коментар