понедељак, 3. јул 2017.

ZDRAV I BRZ RUČAK









Potrebni sastojci:
  • 200 gr. tjestenine
  • konzervirana tunjevina
  • šeri paradajz
  • crvena paprika
  • zelena paprika
  • ljubičasti luk
  • 10 kom. crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • 50 ml limunova soka
  • začini (peršun, origano, bijeli luk, so, biber ili drugi začini po želji)
  •  feta-sir
 Pripremanje:
Skuhati tjesteninu, preliti je hladnom vodom i procijediti, te presuti u zdjelu. Tunjevinu dobro ocijediti od ulja i dodati u zdjelu. Dodati na pola prerezan paradajz i sitno narezane paprike i luk. Dodati masline, peršun, oregano i izmrvljen feta sir. Posoliti, pobiberiti (po želji), zakiseliti limunovim sokom i  maslinovim uljem.

Нема коментара:

Постави коментар