PILETINA SA JOGURTOM :)
Jos jedan nacin spremanja omiljene
nam piletine :) Probajte, mi smo
uzivali :)
Sastojci
- Broj osoba:
- 4 batka sa karabatkom
- 500 ml jogurta
- 70 g kackavalja
- 2 kasike belog vina
- 2 kasike soja sosa
- 1 kasika karija
- po ukusu so, biber
- Jogurt sipati u siru posudu, dodajte vino, soja sos,zacine i sve dobro promesati.
Piletinu posoliti i staviti u smesu tako da bude skroz uronjena.
- Poklopiti posudu i ostaviti sve u frizideru preko noci.
- Ako nemate vremena, moze stajati i 2-3 sata.
- Meso poredjati u pleh, posuti ostatkom preliva, prekriti alu-folijom i peci 60 minuta na 180 stepeni.
- Nakon tog vremena, skloniti foliju, posuti narendanim kackavaljem i vratiti jos 10 minuta u rernu da se zapece.
- Posluziti uz prilog i salatu po zelji :)
Нема коментара:
Постави коментар