Čokoladni mafini sa trešnjama
Sastojci:
50 gr. šećera
1 vanilin šećer
100 gr. margarina
1 jaje
2 dl. mlijeka
2 kašike kakaa
150 gr. mekog brašna
1 prašak za pecivo
200 gr. trešanja (bez koštice)
200 gr. čokolade (pola rastopiti, a pola iseckati)
Priprema:
Margarin ostavite da omekša pa ga dobro sjedinite sa šećerom. Dodajte
još i kesicu vanilin šećera i jedno celo jaje, pa dobro izmešajte.
Veliku čokoladu (200 gr.) prepolovite, a jednu polovinu oprezno rastopite i lagano dodajte u smesu jaja i margarina.
Dolijte šoljicu (2 dl.) mleka i 2 kašike kakaa. Na kraju, uz stalno mešanje, postepno dodajte brašno s praškom za pecivo.
Ostatak čokolade izrendajte na grubo, ili sitno iseckajte i zdrobite, pa ove čokoladne komadiće dodajte u smesu.
Na kraju ubacite i trešnje, pa onda smesu promešajte da se svi sastojci
pravilno rasporede u masi, savetuje Velika Kuhinja. Papirnate čašice za
mafine poslažite u kalup, kašikom ih napunite do 2/3 visine i pecite na
180°C oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар