понедељак, 3. јул 2017.

Čokoladni mafini sa trešnjama

Sastojci:

 

 50 gr. šećera

 1 vanilin šećer

 100 gr. margarina

1 jaje

 2 dl. mlijeka

2 kašike kakaa

150 gr. mekog brašna

1 prašak za pecivo

200 gr. trešanja (bez koštice)

 200 gr. čokolade (pola rastopiti, a pola iseckati)

 

Priprema:

 

Margarin ostavite da omekša pa ga dobro sjedinite sa šećerom. Dodajte još i kesicu vanilin šećera i jedno celo jaje, pa dobro izmešajte.

 Veliku čokoladu (200 gr.) prepolovite, a jednu polovinu oprezno rastopite i lagano dodajte u smesu jaja i margarina.

 Dolijte šoljicu (2 dl.) mleka i 2 kašike kakaa. Na kraju, uz stalno mešanje, postepno dodajte brašno s praškom za pecivo.

 Ostatak čokolade izrendajte na grubo, ili sitno iseckajte i zdrobite, pa ove čokoladne komadiće dodajte u smesu.

 Na kraju ubacite i trešnje, pa onda smesu promešajte da se svi sastojci pravilno rasporede u masi, savetuje Velika Kuhinja. Papirnate čašice za mafine poslažite u kalup, kašikom ih napunite do 2/3 visine i pecite na 180°C oko 20 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар