1,5 l mleka
3 kesice želatina
250 gr kristal šećera
300 – 400 gr voća po izboru ( jagode, maline, kupine, borovnice… )
250 – 300 gr mlevenog keksa po ozboru
1 kg šlaga
kisela voda ili mleko ( u zavisnosti od toga sa čime se priprema šlag koji ste odabrali )
voće za ukrašavanje ( po želji)
3 kesice želatina
250 gr kristal šećera
300 – 400 gr voća po izboru ( jagode, maline, kupine, borovnice… )
250 – 300 gr mlevenog keksa po ozboru
1 kg šlaga
kisela voda ili mleko ( u zavisnosti od toga sa čime se priprema šlag koji ste odabrali )
voće za ukrašavanje ( po želji)
Kako se pravi jeftina, a dobra sladoled torta sa voćem?
- Prvo razmutite želatin u mleku, a prema uputstvu sa pakovanja. Potom, u preostalu količinu mleka sipajte šećer, pa stavite na tihu vatru da provri.
- Kada mleko provri, dodajte razmućeni želatin, pa blago mešajući kuvajte 10 – 15 minuta. Nakon toga, obavezno ostavite smesu da prohladi. Pri tom, vodite računa da se ne ohladi previše, kako se želatin ne bi potpuno stegao.
- U međuvremenu, mutite šlag. U principu, da bi grčka sladoled torta sa voćem bila ukusnija, bolje je mutiti šlag sa kiselom vodom. Samo vodite računa da ga ne razredite previše, uzevši u obzir da je reč o velikoj količini šlaga koju treba umutiti.
- Umućeni šlag pomešajte sa smesom od mleka i želatina, pa nakon što sve dobro sjedinite, podelite na tri jednaka dela. Potom u jedan deo dodajte mleveni keks, a u drugi voće po izboru. Treći deo smese ostaje beo. Ne zaboravite da dobro sjedinite šlag i mleveni keks, odnosno šlag i odabrano voće.
- Nakon toga, ređajte grčku sladoled tortu sa voćem na sledeći način : smesa sa mlevenim keksom, beli fil, pa smesa sa voćem. Pre služenja dobro ohladiti. Grčka sladoled torta sa voćem se najčešće ukrašava voćem, a možete je služiti i bez ukrašavanja.
Нема коментара:
Постави коментар