Ovaj lagani i hladni desert obećava slatku i osvježavajuću aromu...
Sastojci
- 100 g šećera
- 450g prepolovljenih jagoda
- 8 listova mente
Priprema
Kuhajte šećer i 100 ml vode dok se šećer ne otopi. Pazite da ne zakuha. ,U međuvremenu, jagode dobro izmiješajte u blendru. Ulijte ih u šećerni sirup zajedno s listovima mente i pojačajte vatru. Kuhajte oko 5 minuta dok se smjesa ne zgusne. Zatim procijedite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke i mentu.
Ostavite 15 minuta da se ohladi. Ulijte u posudu i stavite u zamrzivač na 1 sat. Nakon toga površinu zagrebite vilicom i vratite natrag u zamrzivač. Ponavljajte postupak svakih sat vremena naredna 4 sata, dok ne nastane kristalizirana smjesa.
Poslužite u čašama s grančicom mente na vrhu.
Нема коментара:
Постави коментар