недеља, 15. април 2018.

Ovaj lagani i hladni desert obećava slatku i osvježavajuću aromu...

Sastojci

  • 100 g šećera
  • 450g prepolovljenih jagoda
  • 8 listova mente 


Priprema

Kuhajte šećer i 100 ml vode dok se šećer ne otopi. Pazite da ne zakuha. ,
U međuvremenu, jagode dobro izmiješajte u blendru. Ulijte ih u šećerni sirup zajedno s listovima mente i pojačajte vatru. Kuhajte oko 5 minuta dok se smjesa ne zgusne. Zatim procijedite kroz cjedilo kako biste odstranili sjemenke i mentu.
Ostavite 15 minuta da se ohladi. Ulijte u posudu i stavite u zamrzivač na 1 sat. Nakon toga površinu zagrebite vilicom i vratite natrag u zamrzivač. Ponavljajte postupak svakih sat vremena naredna 4 sata, dok ne nastane kristalizirana smjesa.
Poslužite u čašama s grančicom mente na vrhu.

Нема коментара:

Постави коментар