Lisnata pogača
TOPI SE U USTIMA: Lisnata pogača sa sirom
Vjerovatno niste imali prilku da je do sada probate, a kada to jednom uradite, shvatićete zašto je ona toliko dobra i posebna!
Sastojci
– oko 900 grama brašna
– 200 ml mlijeka
– 2 jajeta + jedno bjelance
– 6 kašika ulja
– 6 kašika jogurta
– 40 grama svježeg kvasca
– kašika šećera
– dvije kašičice soli.
I još:
– 100 grama putera
– 400 grama mladog sira
– jedno žumance i malo mlijeka za premazivanje pogače prije pečenja.
Priprema
U
200 ml mlakog mlijeka staviti šećer i kvasac i sačekati da kvasac
nadođe. U prosijano brašno dodati sve sastojke i preostalo mlako mlijeko
i umijesiti mekano tijesto te ga ostaviti da raste na toplom oko sat
vremena. Puter sobne temperature umutiti da postane mekan (da može da se
razmaže na tijesto). Sir posoliti, ako nije slan.
Нема коментара:
Постави коментар